Aanpak


Roadtrips met een bus waarbij jongeren op onderzoek uit gaan naar hun hoogst mogelijke potentieel. De trips zijn interactief, inspirerend, afwisselend en bovenal heel leuk. Praten over, wordt afgewisseld met ervaren door doen in echte situaties op realistische locaties. Lijn 7  is een op maat aanpak die bestaande programma’s aanvullen en versterken.


dsc_0566


Rit met waardevolle haltes

Tijdens een rit met Lijn 7 wordt gestopt bij verschillende betekenisvolle haltes. Haltes sluiten per reis zoveel mogelijk aan op de vooraf bepaalde thema’s. Deelnemers worden verleid en uitgedaagd om eigen ervaringen rond betreffende thema’s in te brengen. Door tijdens de rit in verschillende relaterende contexten ervaringen op te doen worden eigen gedrag en alternatieve handeling scenario’s onderzocht en uitgeprobeerd.

Reizen is letterlijk grenzen verleggen!  In de bus is er tijd en ruimte voor het bekijken van filmpjes, het voeren van gesprekken en reflectie op het eigen handelen. Bij de haltes is er mogelijkheid om actief aan de slag te gaan, waarbij de omgeving een extra impuls geeft aan de inhoud van de opdracht.


Voorbeeld haltes Lijn 7

  • Vanuit de skybox in een groot voetbalstadion denken we na over ons doel in het leven. Waarom wil jij dat mensen, inclusief jijzelf naar jou kijken? Stel je jezelf voor op de middenstip….. en ontvang het applaus;
  • Tijdens een wandeling langs het strand gaan we in gesprek over de waarden die voor ons het belangrijkste zijn in het leven. De zee geeft ruimte en inspireert om vrij te denken;
  • Op bezoek bij een Albert Heijn locatie gaan we in gesprek met de locatie manager en oefenen we een sollicitatiegesprek.

Rolmodellen

Lijn 7 betrekt zo veel mogelijk rolmodellen die passen bij het thema van een busrit. Jongeren worden positief beïnvloed door de juiste rolmodellen. Deze vormen vaak een bron van inspiratie om het stuurwiel van hun eigen leven in handen te nemen en vast te (blijven) houden.“Een goede manier om het belang dat ik zelf aan waarden toeken kritisch te benaderen en tegelijkertijd te zien dat anderen er hun eigen betekenis aan geven.”


Powered by WordPress. Designed by Woo Themes